Bojana Drča (©MN Press)
Bojana Drča (©MN Press)

Fenerbahče dovodi Srpkinju: Bojana Drča se iz Rusije seli u Tursku

Vreme čitanja: 2min | sub. 15.04.23. | 14:57

Posle osam godina reprezentativka Srbije ponovo u Sultanlar ligi

Najbolji dizač poslednjeg Svetskog prvenstva Bojana Drča naredne sezone igraće za turski Fenerbahče! Veliki transfer iz Rusije u Tursku najavio je portal "Voleybolplus".

Srpska reprezentativka ima iskustva igranja u Sultanlar ligi, jer je provela dve sezone u dresu Ilbanka (2013-2014, 2014-2015). Posle osam godina vraća se u Tursku, ovog puta ne u Ankaru, već u Istanbul.

Izabrane vesti

Vrlo dobro je poznato šta predstavlja Fenerbahče u turskoj i evropskoj odbojci. Taj tim trenutno predvodi sa klupe Zoran Terzić, ali je već najavljen njegov odlazak u Rusiju. Tako da ako sve budu kako trenutno pišu mediji - njihovi putevi će se zaobići.

Fener je ove sezone osvojio Superkup, poražen je u polufinalu Lige šampiona, a u trci je još za trofej u Kupu Turske i domaćem prvenstvu. Ima veoma mlad i talentovan sastav na okupu, pa se veliki rezultati tek očekuju...

Bojana Drča ove sezone igra za Lenjingradku zajedno sa Brankicom Mihajlović. Pre odlaska u Rusiju bila je u Crvenoj zvezdi, gde se vraćala u formu posle porođaja. Na njenim krilima su crveno-bele stigle do duple krune, a Drča je kao kapiten podigla oba trofeja. Bile je to njena druga epizoda na Marakani.

Igračica koja je nekada na leđima nosila prezime Živković u karijeri je još nosila dres Lokomotive, Le Kanea, Volera, Poštara...

Rođena je 1988. godine, visoka je 186 centimetara i pokriva poziciju dizača. Najblistaviji trenutak u karijeri doživela je prošle godine kada je sa reprezentacijom odbranila svetsko zlato i dobila nagradu za najboljeg dizača prvenstva.


tagovi

ŽOK FenerbahčeBojana DrčaOdbojkaški transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara